Filtr do wody Alabaster został oparty na filtracji molekularnej. Zastosowaliśmy w nim sześć etapów filtracji, co gwarantuje wam dostęp do najczystszej i zawsze świeżej wody pitnej. Filtr Alabaster zawiera mineralizator z dolomitem, dzięki któremu przefiltrowana woda smakuje doskonale i jest doskonale zbilansowana pod względem minerałów.
Filtr RO 6 Alabaster sprawdzi się w niewielkich mieszkaniach oraz apartamentach. Wszystkie filtry umieściliśmy w zgrabnej obudowie, dzięki czemu jest prosty w instalacji i z łatwością zmieści się w kuchennej szafce pod zlewem.
Średnia żywotność wkładów to 6 miesięcy. Filtr kuchenny RO 6 Alabaster zapewnia wodę czystą molekularnie, naturalnie mineralizowaną, o alkalicznym pH.
Tak oczyszczoną wodę można pić bez przegotowania, dlatego spokojnie można serwować ją alergikom i osobom o obniżonej odporności, seniorom i niemowlętom.
Przefiltrowana przez system RO wodę możecie używać do gotowania obiadów i parzenia kawy, ponieważ przywraca daniom i napojom naturalny smak. Wreszcie, woda osmotyczna sprawdzi się w pielęgnacji skóry wrażliwej i atopowej.
Odwrócona osmoza to najskuteczniejszy sposób na oczyszczanie wody, ponieważ usuwa niepożądane elementy z wody na poziomie molekularnym. Sercem naszych filtrów jest membrana osmotyczna, której pory mają wielkość 0,1 nanometra i przepuszczają tylko cząsteczki wody i niewielka ilość minerałów,
Wszelkie wirusy są skutecznie filtrowane – średnia wielkość wirusa to średnio 18 nanometrów, czyli 180 więcej niż por w membranie osmotycznej. Dotyczy to również koronawirusa (Covid-19), który ma średnicę ok 60 nanometrów i długość około 10 nanometrów.
Inne zanieczyszczenia, w tym chlor, fluor, odpady pochodzenia przemysłowego, baterie, grzyby, metale ciężkie, ołów, brom, zostają zatrzymane i usunięte wraz z wodą odpadową do odpływu kanalizacji.
Filtracja w każdym filtrze molekularnym składa się z trzech etapów:
prefiltracji, odpowiadającej za oczyszczenie wody z większych zanieczyszczeń mechanicznych oraz organicznych, ma ona na celu zabezpieczyć membranę przed zbyt szybkim zużyciem.
filtracji z użyciem membrany osmotycznej
postfiltracji, czyli uzdatnieniu wody – nadanie lepszego smaku, zmineralizowanie, czy poprawę potencjału redoks, odpowiadającego za redukcję wolnych rodników (dostępne w filtrach premium).