Dostosuj preferencje dotyczące zgody
Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej. Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny. Korzystamy również z plików cookie innych firm, które pomagają nam analizować sposób korzystania ze strony przez użytkowników, a także przechowywać preferencje użytkownika oraz dostarczać mu istotnych dla niego treści i reklam. Tego typu pliki cookie będą przechowywane w przeglądarce tylko za uprzednią zgodą użytkownika. Można włączyć lub wyłączyć niektóre lub wszystkie te pliki cookie, ale wyłączenie niektórych z nich może wpłynąć na jakość przeglądania.
Niezbędny
Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.
Funkcjonalny
Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.
Analityka
Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.
Występ
Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.
Reklama
Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.
Informacje

FILTR KUCHENNY RO 6 NA SZYBKOZŁĄCZKACH

Filtr ten łączy zalety odwróconej osmozy i naturalnej mineralizacji dolomitem. Zapewnia wodę oczyszczoną molekularnie, naturalnie mineralizowaną dolomitem, o alkalicznym pH.

Eliminuje bakterie, a także ponad 160 zanieczyszczeń, w tym ponad 145 substancji potencjalnie szkodliwych dla zdrowia:

  • dwutlenek chloru,
  • fluor,
  • ołów i rtęć,
  • cząsteczki mniejsze niż 0,2 mikrony, w tym azbest, osady, brud i kamień,
  • 33 pestycydy i produkty uboczne pestycydów,
  • 13 produktów ubocznych procesu dezynfekcji,
  • radon i produkty uboczne rozkładu radonu znajdujące się w wodzie pitnej,
  • 9 zanieczyszczeń pochodzenia farmaceutycznego,
  • 42 rodzaje substancji zaburzających gospodarkę hormonalną,
  • substancje rakotwórcze, potencjalnie występujące w wodzie.

Tak przefiltrowana woda polecana jest:

  • do picia bez przegotowania, również niemowlętom, seniorom, osobom o obniżonej odporności i alergikom,
  • do gotowania zup, warzyw, parzenia kawy, herbaty i naparów ziołowych. Przywraca potrawom i napojom właściwy, naturalny smak,
  • do pielęgnacji wrażliwej skóry rąk i twarzy, pomaga leczyć alergie skórne i łuszczycę,
  • do mycia warzyw i owoców.

Filtracja molekularna (oparta na zjawisku odwróconej osmozy):

Odwrócona osmoza to najskuteczniejszy i naturalny sposób na oczyszczanie wody – nazywany też niekiedy oczyszczaniem molekularnym, ponieważ wszelkie niepożądane elementy w wodzie oczyszczane są już na poziomie cząsteczek. Przyglądając się trochę liczbom – pory membrany osmotycznej posiadają rozmiar 0,0001 mikrona, czyli 0,0000001 milimetra lub 0,1 nanometra. Dla porównania wielkość wirusa to średnio około 18 nanometrów, czyli około 180 większy niż por w membranie osmotycznej. Jako ciekawostkę warto podać, że korona wirus (Covid-19) ma średnicę ok 60 nanometrów i długość około 10 nanometrów*.

Odpowiednio cząsteczki wapnia, czy magnezu odpowiadające za twardość wody i osad to wielkości 0,1 mikrona, ale dzięki dodatkowemu oddziaływaniu elektrostatycznemu membrany również usuwane są z wody.

Jak to działa? Sercem naszych systemów filtracji molekularnej jest tzw. membrana osmotyczna – skutecznie usuwa prawie wszystkie zanieczyszczenia. Membrana zbudowana jest z błony, która przepuszcza tylko cząsteczki wody mające wielkość ok. 0,1 nanometra. Wszelkie zanieczyszczenia – chlor, fluor, odpady pochodzenia przemysłowego, baterie, grzyby, metale ciężkie, ołów, brom i wiele innych – zostają zatrzymane i usunięte wraz z wodą odpadową do odpływu kanalizacji.

Filtracja w każdym filtrze molekularnym składa się z trzech etapów: prefiltracji, odpowiadającej za oczyszczenie wody z większych zanieczyszczeń mechanicznych oraz organicznych, ma ona na celu zabezpieczyć membranę przed zbyt szybkim zużyciem. Drugi etap to oczyszczanie membraną osmotyczną, trzeci – ostatni to tzw. postfiltracja, czyli ponowne uzdatnienie wody – nadanie lepszego smaku, zmineralizowanie, czy w filtrach premium poprawę potencjału redoks, odpowiadającego za redukcję wolnych rodników.

*wielkość bakterii to minimum ok. 400 nanometrów.
**wielkość wirusa to minimum ok. 10 nanometrów
***wielkość porów membrany ok. 0,1 nanometra

Budowa filtra RO 6:

  • 3 wkłady wstępne: 2 wkłady sedymentacyjne piankowe oraz blok z węgla aktywnego,
  • membrana osmotyczna (75 GPD),
  • wkład liniowy 2″ z węglem aktywnym,
  • wkład liniowy 2″ z wkładem mineralizującym,
  • zbiornik o pojemności 12l (zapewnia wydajność filtra i bieżący dostęp do zawsze świeżej wody),
  • wylewka podwójna F3 ze stali nierdzewnej,
  • komplet przyłączy niezbędnych do podłączenia filtra – wejścia 1/2″ oraz 3/8″,
  • wężyki, przyłącze odpływu QC.
  • Wymiary zbiornika na wodę: wysokość 35 cm / średnica – 25 cm

Zapraszamy do kontaktu